top of page

Följ med på en res​a till Indien´s pärlorEn resa till Indien kan innebära en förändring för livet. Jag vet detta av egen erfarenhet. 

Jag längtar alltid tillbaka, en kärlek som jag nu vill dela med mig med en resa till mina

 favorit destinationer Auroville och Goa.

En resa som kommer ger er en mångfald i upplevelser och intryck.


Då vi reser i en mindre grupp  så blir allt mer hanterligt och mycket trevligare.

Våra resor går också i ett behagligt tempo.

Efter mina 16 resor till Indien så kommer vi besöka udda och intressanta platser, 

sådana som kan vara svåra att finna på egen hand.

Auroville

Auroville (City of Dawn) är en experimentell och universell township belägen i delstaten Tamil Nadu, nära Pondicherry i Indien. Församlingen var avsedd att vara värd för 50,000-invånare från hela världen. För närvarande är bosättningen hem för nästan 2,500-personer, mestadels indianer, franska, tyskar och italienare. Staden syftar till mänsklig enhet, där människor från olika ställen bor i fred och harmoni och saknar nationalitet, religion, kaste eller politik.

Staden startade med en vision av Mirra Alfassa, även känd som mor. Mor var en allierad av Sri Aurobindo, med vilken hon samarbetade i strävan efter andlighet och högre medvetande. Hon förutsåg en township grundad på mänsklig enhet oavsett färg, kön, nationalitet, religion eller ras. Township var designad av Roger Anger, en fransk arkitekt och började i 1968 med godkännande av Indiens regering och UNESCO. UNESCO har underlättat församlingens skydd sedan invigningen.

Södra Goa

Södra Goa brukar anses lugnare än den norra delen, och här i söder är stränderna både längre och bredare, perfekt för en resa med mycket sol och avkoppling. Vill du se dig omkring är det bara att hyra en cykel och ge dig ut på egen hand, för en spännande resa på den indiska landsbygden. Då kan du bland annat upptäcka vacker natur och historiska lämningar som St. Augustine-kyrkan, Pandava-grottorna och ruinerna av Jain Basti. Byarna i södra Goa känns mer lantliga än de i norra Goa, även om man börjat bygga ut infrastrukturen och planerar nya hotell utmed kusten. Men trots det erbjuder en resa till södra Goa fortfarande en hel del orörda platser och här finns både intressanta byar och städer att besöka, som till exempel Margao, Goas näst största stad.

bgImage

FAKTA OM RESAN

28 jan 2023-12 feb 2023

Prel pris från 10900 kr p/p

I priset ingår logi i dubbelrum vägtransporter i Indien, inträden samt yoga / meditations klasser.

Tillkommer flyg till Indien T-R ca 8000 kr, 

 inrikesflyg Chennai-Goa på ca 800 kr.

Närmare presentation om program, hotell mm kommer i början av november efter jag varit på plats och bokat upp hotell mm.

Minst antal deltagare 8 personer max 14 personer

bottom of page