top of page
bgImage

"Nu är rätt tid att ta steg för att förnya din hälsa, hopp och lycka"

Tips på ett bättre mående

KOST

Vi rekommenderar en enkel kost, helst med stor andel ekologiska livsmedel. Mycket grönsaker gör kroppen mer basisk och underlättar rening och avgiftning. Ät en näringsrik och varierad kost, anpassad efter dina förutsättningar. Lägg märke till hur din kropp reagerar på olika födoämnen. Blandkost eller vegetariskt äter du beroende på vad som passar dig bäst. Känn vilken mat som ger dig energi och leder till god hälsa. Lär dig hur din kropp fungerar. Det finns inte en diet som passar alla, eftersom vi är så olika, men måttlighet och variation är inte fel.

VÄTSKA

Drick ca 1 liter ljummet vatten per 30 kg kroppsvikt och dag. Drick mellan målen och endast lite vätska i samband med måltiderna. Drick aldrig isvatten eller andra kylda drycker till maten! Kyl inte ner magen när den skall bearbeta maten, drick ljummet vatten så hjälper du i stället för att motarbeta matsmältningen. Det är också viktigt att hjälpa matsmältningen med t ex citronvatten, bitterörter och kryddor, mjölksyrade grönsaker till maten för att skapa ett naturligt försvar mot parasiter och bakterier som annars är vanliga vid för lite saltsyraproduktion i magsäcken.

MOTION

Regelbunden fysisk aktivitet, helst en halvtimme per dag, är bra. Motion kan också ge utlopp för stress. Det kan vara promenad, cykling, jogging, styrketräning eller annat som du gillar. Försök att variera mellan styrka, kondition och rörlighetsträning (stretching). Gå på gym om du tycker det är roligt, annars kan du träna hemma och utomhus. Försök få in fysisk aktivitet i din vardag t ex cykla till jobbet, ta trappan i stället för hissen osv.

bottom of page